Salon Rudolecká

Main banner

Banner left

info@salonrudolecka.cz
775 63 58 14

Banner right

Trojská 163/28
Praha 8

Nechte se u nás rozmazlovat:

Content

News

Salon Rudolecká

Page

JAK PEČOVAT O PLEŤ V LÉTĚ?


Služby Jak pečovat o pleť na jaře? Jak se starat o pleť v zimě?

Jak se o pleť starat, abyste ji po letních měsících nedávali stěží dohromady?

Pleť na obličeji je nejohroženější částí kůže na těle, je více vystavována vnějším vlivům než zbytek těla. Přitom je mnohem tenčí, pórovitější, má menší buňky a větší množství mazových žláz, které jsou odpovědné za produkci lipidů. Proto je důležité o pleť obličeje důkladně pečovat a ochraňovat ji před vnějšími i vnitřními vlivy. Léto je podobně jako zima období, kdy je potřeba pleti věnovat zvýšenou pozornost. Prudké sluníčko, neustálé horko a chlorovaná voda ať již v bazénu, nebo ve sprše, působí na pleť nepříznivě.

Hlavní zásady péče o pleť v letních měsících je chránit ji před sluncem, dobře hydratovat, čistit a obrušovat.

Prvním bodem je čištění pleti

Každý večer je nutné zbavit pleť prachu, potu, mazu, make-upu a jiných nečistot z celého dne. Velmi důležité je čistit pleť i ráno, zůstávají na ní zbytky krému a potu. K tomu je zapotřebí pleťové mléko, mycí gely nebo mycí pěny a k dočištění pokožky pleťová tonika. Pokud váháte, co je pro Vás to pravé, přijďte a vybereme to nejvhodnější právě pro Vaši pleť. K čištění pleti patří i peeling, který se provádí dvakrát až třikrát týdně. Peeling je obrušování odumřelých a suchých buněk, který pokožce velmi prospívá, zamezuje ucpávání pórů, vyhlazuje a zlepšuje účinky dalších přípravků. Máme jemný peeling určený pro pleť obličeje a v hrubší variantu peelingu na pokožku těla.

Druhý bodem je hydratace

V létě je velmi důležitá voda, která ovlivňuje všechny procesy v našem těle včetně vzhledu pokožky. Proto je nutné pít dostatečné množství tekutin a zároveň používat hydratační pleťové přípravky.

Jak na to?

Na dobře vyčištěnou pleť naneseme pleťové sérum, na něj pak denní nebo noční krém. Na oční okolí použijeme oční krém nebo gel. Během dne v letní měsících je velice příjemné používat osvěžující toner nebo termální vodu ve spreji. Je také možné použít do rozprašovače minerální vodu.

Třetí bod je ochrana před sluncem

V letních měsících je pleť vystavovaná slunci každý den, stačí i jen cesta do práce. Nutné je chránit pokožku před UV zářením. Abychom předešli vzniku vrásek, je dobré používat přípravky s vyšším ochranným faktorem a pleťové přípravky, které pleť regenerují a stimulují tvorbu kolagenových vláken. Právě tato vlákna se starají o pevnost a pružnost pleti.

Doporučení

Určitě bychom v létě také neměli zapomínat na odborné ošetření pleti v kosmetickém salonu. Zde Vám hloubkově vyčistíme pleť a dodáme dostatek hydratace prostřednictvím masek určených přímo pro Váš typ pleti a aplikací vhodného séra a hydratačního krému. Zároveň Vám doporučíme na Vaši pleť vhodné kosmetické přípravky, které si můžete přímo v kosmetickém salonu zakoupit.

Chránit pleť před sluncem, dobře hydratovat, čistit a obrušovat.
 

Odkazy:

Kosmetický salon Helena Rudolecká