Salon Rudolecká

Main banner

Banner left

info@salonrudolecka.cz
775 63 58 14

Banner right

Trojská 163/28
Praha 8

Nechte se u nás rozmazlovat:

Content

News

Salon Rudolecká

Page

CO DĚLAT S ROZŠÍŘENÝMI PÓRY?


Služby Jak si vybrat pudr? Jak vybrat spravný make-up? Co jsou pleťová séra?

Rozšířené póry jsou velkým problémem dívek i žen, s nimi se pojí zvýšené maštění pleti, usazování nečistot, nehezké černé tečky a zanícené vřídky. Pórovitá pokožka je daná genetickou dispozicí a tu nelze zcela odstranit, nicméně vhodnou péčí je možné tento problém zmírnit.

Především musíte pokožku udržovat skutečně čistou a v rovnováze, aby neprodukovala větší množství mazu, než jaké skutečně potřebuje. K tomu slouží dobře vybraná kosmetika a způsob, jak se o ní budete starat.

Denní čištění pleti

Velmi důležité je pečlivé čištění pleti nejen večer, ale i ráno.

Večer
Každý večer je pleť po celém dnu obvykle zanesená prachem, potem, mazem. Je na ní make-up a jiná líčidla. Proto je nutné pleť řádně očistit, večer nejen micelární vodou nebo dvousložkovým odličovacím prostředkem ale určitě i pleťových mlékem nebo čistící pěnou, gelem, práškem a dočistit pleťových tonikem.

Ráno
Pleťovým mlékem, nebo jiným čisticím prostředkem a pleťovým tonikem vyčistíme každé ráno pleť ze zbytků krému, potu a mazu. Na závěr ošetření je nutné nanést sérum a vhodný hydratační krém.

Čeho se vyvarovat při denním čištění
Je vhodné se vyhnout agresivním přípravkům, které pleť vysušují, například pleťová voda je vhodná bez alkoholu, nebo by měla obsahovat jen nepatrné množství alkoholu.

Vhodné je používat přípravky na problematickou a mastnější pleť. Bez řádného očištění pleti budete mít pleť nečistou se zanesenými póry s černými tečkami a se zanícenými vřídky.

Co je pleťové sérum?
Viz. podrobný článek pleťová séra

Pravidelný peeling

Samozřejmostí je pravidelný peeling 2 x týdně, který zbaví pleť odumřelých buněk a důkladně ji vyčistí. Na škodu nejsou stahující, minerální, bahenní a jiné vhodné masky.

Koncentrovaná séra
Poohlédněte se také po koncentrovaných sérech, ty používejte na očištěnou pleť před aplikací hydratačního krému. (viz pleťová séra)

Vyhlazující podkladová báze
Báze krásně vyhlazuje pleť a zároveň neucpává póry. Velmi dobré jsou vyhlazující podkladové báze, které rychle a efektivně zlepší celkový vzhled během několika sekund. Speciální složky matují a vyplňují povrch kůže v jednom kroku. Máte-li pleť čistou a bez barevných nerovností, tyto báze směle nahradí make-up i pudr.
Zároveň se podkladová báze hodí i pod make-up, který díky nim bude lépe držet a nebude se usazovat v pórech a v drobných vráskách. Póry a drobné vrásky báze vyplní.

Doporučení

Je nutné, používat i vhodný make-up, který pleť příliš nezatíží. Neměl by se používat příliš těžký, který rozšířené póry naopak zdůrazní. Mělo by se spíše jednat o lehčí verze make-upu bez olejových přísad.

Nesahejte si na obličej
Důležité je uvědomit si včas a zamezit sahání na obličej. Nevědomky naše ruce sáhnou na obličej až 65 krát za den. Předměty denní potřeby jako telefon nebo počítačová klávesnice, volant a nebo také nákupní vozík se doslova hemží tisícovkami bakterií. Věřte nebo ne, na každém čtverečním centimetru mobilního telefonu je asi 25 000 bakterií! Na rukou a nehtech máme bakterie, i když si je pravidelně umýváme. Zlozvyk sahat si na obličej může zvýšit riziko sekundární infekce, což později vede ke skvrnám na pleti nebo jizvám.

Nevymačkávejte si černé tečky a vřídky
Černé tečky neboli komedony se čistí vždy v kosmetickém salonu. Proč? Kosmetička použije studenou, či horkou napářku, póry se rozšíří a potom je už snadné je vymáčknout. Vše se provádí ve sterilním prostředí, pomocí jednorázových kapesníčků a po hloubkovém čištění se nanášejí speciální pleťové masky ke zklidnění, hojení a desinfekci celého obličeje. Dělat si takový zákrok sama, je velice nebezpečné. Pokud se je v domácím prostředí podaří vymáčknout, mohou se roznést po celém obličeji.

Musíte pokožku udržovat skutečně čistou a v rovnováze.
 

Odkazy:

Kosmetický salon Helena Rudolecká