Salon Rudolecká

Main banner

Banner left

info@salonrudolecka.cz
775 63 58 14

Banner right

Trojská 163/28
Praha 8

Nechte se u nás rozmazlovat:

Content

News

Salon Rudolecká

Page

Jak se starat o pleť v zimě?


Služby Jak pečovat o ruce v zimím období? Formování postavy s Ballancerem Jak pečovat o pleť na jaře? Jak pečovat o pleť v létě?

Mráz, studený vítr, přechody ze zimy do tepla a také suchý vzduch vytopených a klimatizovaných místností. To všechno jsou podmínky, kdy bychom se měli starat o pleť v jiném režimu.

Nevíte, jak na to? Navštivte nás, jsme tu pro Vás, poradíme Vám.

Nízká teplota snižuje produkci mazu, který pokožku chrání a také se z ní rychleji odpařuje voda. Ve svrchní vrstvě kůže je vody o hodně méně, proto je nutné do této kožní vrstvy dostat co největší množství tekutiny i v zimě. Při nedostatečné hydrataci se na pokožce projevuje vyšší riziko alergických reakcí, ekzémů. Pokožka je zarudlá, drsná, má sklon se loupat a vzniklými prasklinami nebo šupinkami do ní snadno pronikne každá infekce.

Aby byla pokožka přirozeně hebká a jemná, potřebuje dostatek hydratace a živin. Hydrataci pokožky zajistí kvalitní hydratační krémy. Při používání hydratačních krémů během zimních měsíců je nutné si pamatovat na určitá pravidla. Hydratační krémy je možné používat bez omezení vždy, když jsou venkovní teploty vyšší než 8 stupňů celsia. Pokud teplota klesne pod tuto hodnotu, je vhodnější přistoupit k jejich aplikaci v rámci večerního ošetření pleti.

Pokud je žena zvyklá hydratační krémy používat i během ranní a denní péče, měla by mít na paměti, že při nižších teplotách je k jejich nanášení třeba přistupovat minimálně půl hodiny před tím, než se chystá jít ven. Pokud by se tak nestalo, voda by zůstala na povrchu pokožky, docházelo by venku k jejímu postupnému odpařování z povrchu, které by doprovázelo ochlazení pokožky, v jehož důsledku by mohlo vzniknout poškození pleti. Nemůže-li si žena dovolit tuto půlhodinovou časovou prodlevu, je vhodnější, aby si k péči o pleť zvolila mastné, výživné a ochranné pleťové krémy. Tyto krémy je možné nanášet i bezprostředně před odchodem do venkovního mrazu. Výhodou mastných krémů je, že na pokožce vytvoří ochranný film, který chrání před chladem i před vysušením. Podobnou ochranu poskytne rovněž mastný make-up.

Pečujte o svoji pleť i v zimě.
 

Odkazy:

Kosmetický salon Helena Rudolecká